I made this widget at MyFlashFetish.com.


Saturday, 15 October 2011

Bahasa Jiwa Bangsa !!!

Aloha korang semua,kalau tengok tajuk dah tahu,ni mesti pasal bahasa dan yang sewaktu denganya...
ha ni yang nak cerita ni..
hari ni aku telah menyertai program bulan bahasa peringkat negeri
di felda sungai sayong.ermm boleh la,program yang agak best.

walaupun kepenatan itu ada tapi perjalanan hari ini agak best jugaklah..
nak tahu kenapa??
ha ni yang nak share ni,aku pantang bercerita, tak reti nak stop stop ni...
hari ni ada satu yang menarik sebab aku dapat berjumpa dengan SEJARAHWAN NEGARA ataupun
orang yang buat buku teks sejarah sekolah,
hahah bestnya,pertama kali berjumpa dengan SEJARAHWAN...
korang semua mesti nak tahu namanya kan...
SEJARAHWAN yang dimaksudkan ialah PROF.DATO DR. RAMLAH ADAM.

pada mulanya aku tak nak pon pergi pergi program ni,tapi desebabkan ni tahun last
bagi candidates 1994,so to yang aku sanggup habiskan masa dengan kengkawan menyertai program dan sebagainya.
sebenarnya aku takut jugak nak melepasi zaman persekolahan ni, kerana zaman persekolahanlah
yang meyumbang memori terbanyak.hahha
macam larian dunia pulak menyumbang-yumbang ni...

ha oklah semua reader kat luar sana,aku rasa sampai disini dahulu pertemuan kita pada hari ini,
harapnya pertemuan hari ini memberi inspirasi kepada semua yang membaca dan sempena bulan bahasa kebangsaan ini diharap bahasa melayu yang dulunya bahasa teragung di dunia dijadikan bahasa komunikasi pertama dalam hidup kita, dan selamaya until die!!!!
oppss!!! ter english pulak,hihihi.....
BAHASA JIWA BANGSA !!!

BYE,BYE,BYE.....